“ЕУ + млади Србије вредности и предности +”

Наставак пројекта, “ЕУ + млади Србије вредности и предности +”, који је у протеклих неколико година реализовало УГ “Праурија” са партнерским организацијама из Србије и Румуније. Мајданпечки средњосколци поново су посетили Турн Северин.

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

Hits: 400

Објављено под Вести | Коментари су искључени на “ЕУ + млади Србије вредности и предности +”

 „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ“ – МАЈДАНПЕК

Поново су нас посетили пријатељи из Румуније у оквиру пројекта „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ“

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

Hits: 171

Објављено под Вести | Коментари су искључени на  „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ“ – МАЈДАНПЕК

“Светионик знања”

У периоду од 23. до 25. новембра, други по реду Светионик знања је званично отворен, један од највећих пројеката за, широм Републике Србије.
Пројекат “Светионик знања”, који је спроведи Организација српских студената у иностранству (ossi), и финансира се Министарство омладине и спорта, односи се на образовање и васпитање и младост обуку. Пројекат представља такмичење 60 средњошколаца, треће и четврте године, из 15 градова Србије: Београд, Ваљево, Варварин, Вршац, Кикинда, Краљево, Лесковац, Мајданпек, Ниш, Нови Пазар, Нови Сад, Уб, Чачак и Шабац.
Други део пројекта ће се одржати од 1. фебруара до 3. фебруара 2019. године на Златибору, где ће учесници представити своје пројекте.

Тим из Мајданпека чине Петра Керановић, Леонора Јовановић, Софија Трујић и Вукашин Прашчевић.

Hits: 222

Објављено под Вести | Коментари су искључени на “Светионик знања”

ЕУ + МЛАДИ СРБИЈЕ: В(П)РЕДНОСТИ +

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

Hits: 122

Објављено под Вести | Коментари су искључени на ЕУ + МЛАДИ СРБИЈЕ: В(П)РЕДНОСТИ +

„ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“

Наставак пројекта, “ЕУ + млади Србије вредности и предности +”, који је у протеклих неколико година реализовало УГ “Праурија” са партнерским организацијама из Србије и Румуније. Мајданпечки средњосколци су посетили Турн Северин, Шимиан, Мотру, Таргу Јиу. Непроцењиво искуство за све. Посебно истичемо гостопримсво наставника и ученика Colegiul National ”George Cosbuc” MOTRU.

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

 

Hits: 159

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“

„ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“ – изабрани средњошколци

На конкурсу, у оквиру пројекта, „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+,  изабрани су:

 1. Абдулић Каролина
 2. Стивен Петровић
 3. Милан Мишић
 4. Милица Њагојевић
 5. Миша Стефановић
 6. Милорад Лучић
 7. Иван Јовић
 8. Илија Димитријевић
 9. Марко Голубовић
 10. Алекса Tемишановић
 11. Ивана Бучановић

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

Hits: 148

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“ – изабрани средњошколци

„Светионик знања“

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 60 средњошколаца из 15 локалних заједница, са циљем осмишљавања пројекта за унапређење заједнице у којој живе. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора из иностранства и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини.Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: туризам, екологија, спортска култура, култура и уметност и друштвена одговорност и активизам.

Поред активности на локалном нивоу, средњошколци ће имати прилику да се припреме за рад на пројектима на Дивчибарама(23-25. новембар), као и да их представе на Златибору (1-3. фебруар).

Пројекат спроводи Организација српских студената у иностранству, у партнерству 15 организација широм Србије, међу којима је и УГ Праурија, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 60 средњошколаца из 15 локалних заједница, са циљем осмишљавања пројекта за унапређење заједнице у којој живе. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора из иностранства и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини.

Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: туризам, екологија, спортска култура, култура и уметност и друштвена одговорност и активизам.

Поред активности на локалном нивоу, средњошколци ће имати прилику да се припреме за рад на пројектима на Дивчибарама(23-25. новембар), као и да их представе на Златибору (1-3. фебруар).

Пројекат спроводи Организација српских студената у иностранству, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.На конкурс могу да се пријаве ученице и ученици трећег и четвртог разреда средњих школа, укључујући и осетљиве групе, из 15 локалних заједница  међу којима је и Мајданпек.

Комисију ће одабрати по 4 средњошколца из сваке од 15 локалних општина.

 

Hits: 199

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „Светионик знања“

Отворен је конкурс за средњошколце у оквиру пројекта “Светионик знања”!

Hits: 176

Објављено под Вести | Коментари су искључени на Отворен је конкурс за средњошколце у оквиру пројекта “Светионик знања”!

Конкурс за средњошколце

Средњошколци и средњошколке,

Позивамо вас да се пријавите на конкурс и дружите се са вршњацима из Румуније.

У оквиру пројекта „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ“ Уг Праурија у сарадњи са општином Мајданпек повешће 15 ученика средњих школа на студијско путовање у Румунију у периоду од новембра  до децембра 2018. године.

Млади у пограничној општини Мајданпек нису довољно упознати са позитивним искуствима европских интеграција. Велики број младих никада није путовао у иностранство, посебно не у земље Европске уније,  Зато је неопходно и важно  правилно информисање  и едукација младих, о вредностима и предностима  европских интеграција и кроз упознавање са искуством Румуније.

 • Уколико си ученик/ца I и II разреда средњих школа
 • Поседујеш пасош
 • Имаш жељу да путујеш
 • Имаш сагласност родитеља

Позивамо те да се пријавиш на конкурс и дружиш се са вршњацима из Румуније. За пријаву на конкурс пошаљи пријавни формулар на емаил praurija@gmail.com

Све пристигле пријаве биће разматране. Рок за достављање пријава је 12. октобар  2018. године.

Рок за избор кандидата 15. октобар 2018.. године. Средњошколцима који путују, биће плаћени трошкови превоза, исхране, осигурања и смештаја.

Изабрани средњошкоци у обавези су да доставе сагласност родитеља да могу да путују у иностранство, најкасније до 20. Октобра 2018, године

 Први планирани полазак је 30. октобра 2018. године

Више информација о пројекту на http://www.praurija.com/

Преузми апликациони форумалар aplikacioni FORMULAR

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

Hits: 170

Објављено под Вести | Коментари су искључени на Конкурс за средњошколце

„EU+mladi Srbije: vrednosti i prednosti +”

Nastavak projekta, „EU+mladi Srbije  vrednosti i prednosti +“, koji poslednjih nekoliko godina realizuje UG “Praurija“ dobija i nove partnere. Od juče je to i Colegiul Nacional “Georgije Cošbuk”  iz rudarskog mesta Motru.  Dogovorene su aktivnosti za predstojeće obostrana posete učenika srednjih škola. Jučeračnji dan je ispracen prigodnom dobrodoslicom domacina, ali i sporstkim susretom srednjoskolaca iz Turn Severina i Motrua. Ono što nas ocekuje u narednom periodu, jeste konkurs za izbor srednjoškolaca opštine Majdanpek, koji će učestvovati u projektu. Prvi odlazak u Turn Severin i Motru  biće 30. i 31. oktobra ove godine, kada će se utvrditi i njihova uzvratna poseta Majdanpeku.

Projeka je finansijski podržala opština Majdanpek.

logo

Hits: 289

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „EU+mladi Srbije: vrednosti i prednosti +”