ЕУ + МЛАДИ СРБИЈЕ: В(П)РЕДНОСТИ +

Hits: 0

Објављено под Вести | Коментари су искључени на ЕУ + МЛАДИ СРБИЈЕ: В(П)РЕДНОСТИ +

„ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“

Наставак пројекта, “ЕУ + млади Србије вредности и предности +”, који је у протеклих неколико година реализовало УГ “Праурија” са партнерским организацијама из Србије и Румуније. Мајданпечки средњосколци су посетили Турн Северин, Шимиан, Мотру, Таргу Јиу. Непроцењиво искуство за све. Посебно истичемо гостопримсво наставника и ученика Colegiul National ”George Cosbuc” MOTRU.

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

 

Hits: 0

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“

„ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“ – изабрани средњошколци

На конкурсу, у оквиру пројекта, „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+,  изабрани су:

 1. Абдулић Каролина
 2. Стивен Петровић
 3. Милан Мишић
 4. Милица Њагојевић
 5. Миша Стефановић
 6. Милорад Лучић
 7. Иван Јовић
 8. Илија Димитријевић
 9. Марко Голубовић
 10. Алекса Tемишановић
 11. Ивана Бучановић

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

Hits: 2

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ+“ – изабрани средњошколци

„Светионик знања“

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 60 средњошколаца из 15 локалних заједница, са циљем осмишљавања пројекта за унапређење заједнице у којој живе. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора из иностранства и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини.Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: туризам, екологија, спортска култура, култура и уметност и друштвена одговорност и активизам.

Поред активности на локалном нивоу, средњошколци ће имати прилику да се припреме за рад на пројектима на Дивчибарама(23-25. новембар), као и да их представе на Златибору (1-3. фебруар).

Пројекат спроводи Организација српских студената у иностранству, у партнерству 15 организација широм Србије, међу којима је и УГ Праурија, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.

Пројекат „Светионик знања“ представља такмичење 60 средњошколаца из 15 локалних заједница, са циљем осмишљавања пројекта за унапређење заједнице у којој живе. Сваки тим чини четворо средњошколаца треће и четврте године. Уз стручно вођење ментора из иностранства и координатора из омладинске организације, тимови ће радити на осмишљавању идеје која ће унапредити живот у њиховој средини.

Теме на које ће се осмишљавати пројекти су: туризам, екологија, спортска култура, култура и уметност и друштвена одговорност и активизам.

Поред активности на локалном нивоу, средњошколци ће имати прилику да се припреме за рад на пројектима на Дивчибарама(23-25. новембар), као и да их представе на Златибору (1-3. фебруар).

Пројекат спроводи Организација српских студената у иностранству, уз финансијску подршку Министарства омладине и спорта.На конкурс могу да се пријаве ученице и ученици трећег и четвртог разреда средњих школа, укључујући и осетљиве групе, из 15 локалних заједница  међу којима је и Мајданпек.

Комисију ће одабрати по 4 средњошколца из сваке од 15 локалних општина.

 

Hits: 0

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „Светионик знања“

Отворен је конкурс за средњошколце у оквиру пројекта “Светионик знања”!

Hits: 1

Објављено под Вести | Коментари су искључени на Отворен је конкурс за средњошколце у оквиру пројекта “Светионик знања”!

Конкурс за средњошколце

Средњошколци и средњошколке,

Позивамо вас да се пријавите на конкурс и дружите се са вршњацима из Румуније.

У оквиру пројекта „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ“ Уг Праурија у сарадњи са општином Мајданпек повешће 15 ученика средњих школа на студијско путовање у Румунију у периоду од новембра  до децембра 2018. године.

Млади у пограничној општини Мајданпек нису довољно упознати са позитивним искуствима европских интеграција. Велики број младих никада није путовао у иностранство, посебно не у земље Европске уније,  Зато је неопходно и важно  правилно информисање  и едукација младих, о вредностима и предностима  европских интеграција и кроз упознавање са искуством Румуније.

 • Уколико си ученик/ца I и II разреда средњих школа
 • Поседујеш пасош
 • Имаш жељу да путујеш
 • Имаш сагласност родитеља

Позивамо те да се пријавиш на конкурс и дружиш се са вршњацима из Румуније. За пријаву на конкурс пошаљи пријавни формулар на емаил praurija@gmail.com

Све пристигле пријаве биће разматране. Рок за достављање пријава је 12. октобар  2018. године.

Рок за избор кандидата 15. октобар 2018.. године. Средњошколцима који путују, биће плаћени трошкови превоза, исхране, осигурања и смештаја.

Изабрани средњошкоци у обавези су да доставе сагласност родитеља да могу да путују у иностранство, најкасније до 20. Октобра 2018, године

 Први планирани полазак је 30. октобра 2018. године

Више информација о пројекту на http://www.praurija.com/

Преузми апликациони форумалар aplikacioni FORMULAR

ПРОЈЕКАТ ФИНАНСИЈСКИ ПОДРЖАЛА ОПШТИНА МАЈДАНПЕК

 

Hits: 5

Објављено под Вести | Коментари су искључени на Конкурс за средњошколце

„EU+mladi Srbije: vrednosti i prednosti +”

Nastavak projekta, „EU+mladi Srbije  vrednosti i prednosti +“, koji poslednjih nekoliko godina realizuje UG “Praurija“ dobija i nove partnere. Od juče je to i Colegiul Nacional “Georgije Cošbuk”  iz rudarskog mesta Motru.  Dogovorene su aktivnosti za predstojeće obostrana posete učenika srednjih škola. Jučeračnji dan je ispracen prigodnom dobrodoslicom domacina, ali i sporstkim susretom srednjoskolaca iz Turn Severina i Motrua. Ono što nas ocekuje u narednom periodu, jeste konkurs za izbor srednjoškolaca opštine Majdanpek, koji će učestvovati u projektu. Prvi odlazak u Turn Severin i Motru  biće 30. i 31. oktobra ove godine, kada će se utvrditi i njihova uzvratna poseta Majdanpeku.

Projeka je finansijski podržala opština Majdanpek.

logo

Hits: 5

Објављено под Вести | Коментари су искључени на „EU+mladi Srbije: vrednosti i prednosti +”

Nastavak projekta, “EU+mladi Srbije: vrednosti i prednosti”

Nastavak projekta, “EU+mladi Srbije: vrednosti i prednosti”, koji poslednjih nekoliko godina realizuje UG “Praurija“ dobija i nove partnere SCOALA GIMNAZIALA JIANA i OŠ “Velimir Markićević”.

Sjajan početak uspešno realizovanih aktivnosti učenika iz Majdanpeka i malenog mesta u Rumuniji Jiana.

 

Hits: 4

Објављено под Вести | Коментари су искључени на Nastavak projekta, “EU+mladi Srbije: vrednosti i prednosti”

EU+YOUNG SERBIAN: VALUES AND BENEFITS

Nastavak saradnje na projektu “EU+YOUNG SERBIAN: VALUES AND BENEFITS”, rezultirao je povećanjem broja partnera na projektu. Od sada u projektu učestvuju i SECONDARY SCHOOL  JIANA iz Rumunije, kao nosilac projekta  i OŠ.”Velimir Markićević” I  UG ,, Praurija”  iz Majdanpeka. Projektne aktivnosti očekuju se tokom aprila i maja 2018. godine.

 

Hits: 3

Објављено под Вести | Коментари су искључени на EU+YOUNG SERBIAN: VALUES AND BENEFITS

Наставак пројекта  „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ“

27. јануара 2018. године посетила нас је група пријатеља, предвођена проф. др Адрианом Лупуом. Целодневни боравак сипраћен је спортским активностима, посети РБМ-у, Рајковој пећини, као и заједничком дружењу у малој сали Центра за културу Мајданпек

Hits: 2

Објављено под Вести | Коментари су искључени на Наставак пројекта  „ЕУ+МЛАДИ СРБИЈЕ: ВРЕДНОСТИ И ПРЕДНОСТИ“