Међународни дан младих

Међународни дан младих је годишњи међународни догађај који се слави 12. августа. Први пут обележен 2000, дан има сврху да скрене пажњу на проблеме, културна и правна питања омладине, ученика, студената.

Датум обележавања овог празника одређен је за 20. јануар 2000. Резолуцијом 54/120 Генералне скупштине Организације уједињених нација, а према препоруци са Светске конференције министара задужених за омладину одржане од 8. до 12. августа 1998. у Лисабону.

Дан је замишљен као прилика да се скрене пажња на питања младих широм света. Концерти, радионице, културне манифестације и скупови које организују државне власти и омладинске организације одржавају се широм света у част овог дана.

Поводом Међународног дана младих 12.08. организујемо акцију прикупљања подршке али и предлога у вези садржаја за које би Центар за културу у Мајданпеку могао да уведе у просторије некадашњег Дома омладине.

Реакције Центра за културу су позитивне и они су сагласни да заједнички реанимирамо сам тај простор и ставимо га у функцију младих. У сарадњи са Ресурс центаром из Мајданпека сам УГ ПРаурија, у оквиру ове акције, поставићемо штанд у Градском парку, 12.08. од 20 часова и делити флајера у вези омладинског активизма, пуштаћемо музику и организовати пројекцију документарних филмова. 14.08. у Малој сали Дома омладине, биће одржан концерт састава Вес „Бвана И Незнани лудаци „, из Београда и предгрупом „Дунстери“ из Мајданпека.

Hits: 40

Овај унос је објављен под Вести. Забележите сталну везу.